HAARZIEKTEN

In de haarpathologie onderscheidt de dermatoloog enkele belangrijke vormen:


Het telogeen effluvium: een verhoogde haarwisseling bv na stress, een bevalling of ziekte. De aandoening is voorbijgaand maar een behandeling kan het proces beïnvloeden.

Androgenetische alopecie: hormonaal en erfelijk bepaald type van haarverlies. Dit komt vooral voor bij mannen, maar kan ook vrouwen treffen. De aandoening is vaak familiaal. Behandeling is meestal mogelijk zo het probleem nog niet te ver gevorderd is.

Alopecia areata: een plots haarverlies in ronde kale vlekken of in zwaardere gevallen meer veralgemeend. Deze aandoening komt frequent voor en is vaak uitgelokt door stress. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden die we graag op de raadpleging met u bespreken.

Aandoeningen van de hoofdhuid zoals psoriasis, eczeem,…

Meer zeldzame huidaandoeningen zoals lichen planopilaris, cicatriciële alopecie,… Vaak is hier een biopsie nodig voor diagnosestellingDermatoloog Leuven Kessel-Lo


 

 De informatie op deze site is met zorg samengesteld. Dermatoleuven kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten en aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend