ESTHETISCHE of COSMETISCHE DERMATOLOGIE (uitsluitend bij Dr. Minne )

Behandeling van overmatig zweten (hyperhidrosis): Eiwit van Clostridium Botulinium injecties

BODYSCULPTING: locale vetbehandeling: Trusculp 3D. klik hier

Behandeling van huidveroudering en rimpels.

Hiervoor passen we verschillende technieken toe:

- Lokale behandeling
- Peelings
- Rimpel/spierontspanner
- Fillers
- Ultherapie
- Huidliften met hecht draden
- Lasertherapie
- PRP (vampire lift)

Sinds 01/03/2016 worden enkel zuiver medische behandelingen (opgenomen in de Belgische RIZIV-nomenclatuur) vrijgesteld van BTW. Alle  esthetische behandelingen waarvoor het RIZIV geen nomenclatuurnummer heeft voorzien, worden niet langer vrijgesteld van BTW en worden voortaan onderworpen aan de geldende BTW-wetgeving.
Uw dermatoloog is dus wettelijk verplicht 21% BTW aan te rekenen en deze BTW door te storten aan de BTW-administratie volgens de wettelijke bepalingen hieromtrent. Dit betekent dat de tarieven van alle esthetische behandelingen (laser, fillers, ultherapie, peelings,…) met ingang van 01/03/2016 verhoogd worden met 21%.


Lokale behandeling:

Uw dermatoloog kan u een creme voorschrijven met een peelende of anti-aging werking


terug


Peelings:

De meest gebruikte peeling is op basis van fruitzuren. Meestal is een voorbereiding met een thuisbehandeling nodig. De peeling gebeurt in meerdere sessies waarbij de concentratie progressief wordt opgedreven. Na een behandeling kan u enkele dagen lichte roodheid vertonen of kan uw huid lichtjes schilferen. U kan een verzachtende dagcreme gebruiken. Uw dermatoloog zal deze meestal meegeven op de raadpleging.
Voor een diepere peeling wordt soms een peeling met trichloorazijnzuur (TCA) voorgesteld. Deze peeling is krachtiger dan de fruitzuur peeling en kan dan ook langer roodheid of schilfering veroorzaken.
terugRimpel/spierontspanner:

Als rimpel/spierontspanner wordt het eiwit van Clostridium Botulinium gebruikt. Dit eiwit wordt vooral gebruikt voor de bovenste gelaatshelft en dan vooral voor de fronsrimpel tussen de wenkbrauwen en voor kraaiepootjes rond de ogen. De injectie is niet pijnlijk. Soms zijn er enkele kleine blauwe plekjes te zien na de behandeling. Het product werkt geleidelijk en bereikt zijn maximaal effect na 2 weken. De behandeling moet gemiddeld om de 3 tot 6 maand herhaald worden.
Het eiwit van Clostridium Botulinium is ook bekend als botox
terugFillers:

Fillers worden gebruikt om diepere rimpels op te vullen. Fillers kunnen ook gebruikt worden om het gelaat meer volume te geven of de jukbeenderen te accentueren. Met fillers kan men ook de kwaliteit van de huid te verbeteren.
De injectie is licht pijnlijk en soms zal uw dermatoloog u aanraden om op voorhand een verdovende creme aan te brengen. Na de behandeling is er meestal een roodheid gedurende 24 uur. U kan ook enkele blauwe plekjes vertonen die na enkele dagen spontaan verdwijnen. U neemt voor de behandeling best gedurende 48u geen bloedverdunnende medicatie in (zie chirurgie). De behandeling moet gemiddeld na 9 tot 15 maand herhaald worden.
terug

 


 

Behandeling van overmatig zweten (hyperhidrosis)

Het eiwit van Clostridium Botulinium wordt ook gebruikt voor de behandeling van overmatig zweten van de oksels.
Injectie van dit eiwit in de oksels zal de werking van de zweetklier tijdelijk stilleggen. Vooraf doet de dermatoloog meestal een zweettest om te bepalen waar ingespoten moet worden. De behandeling moet gemiddeld om de 6 maand herhaald worden. Ze is niet pijnlijk en er zijn geen neveneffecten. 
U dient bij het maken van de afspraak met het volgende rekening te houden:
- boek een dubbele afspraak
- draag donkere bovenkledij (jood in de zweettest kan plekken maken op lichte kledij)
- gebruik in de 5 dagen voor de afspraak geen sterke deo

Het eiwit wordt ook gebruikt voor overmatig zweten van handpalmen en voetzolen. Deze behandeling is pijnlijk en gebeurt met verdoving. Ze dient eveneens om de 6 maand herhaald te worden.
Eiwit van Clostridium Botulinium is ook bekend als botox
terugUltherapie:

Ultherapie is een niet-chirurgische behandeling om de huid van de wangen, het voorhoofd, de onderkin, de hals, de kaaklijn en de decolleté te liften en strakker te maken. De techniek is ontwikkeld voor patiënten die het liftend en huidverstrakkend effect van een beperkte face- hals- of wenkbrauwlift nastreven maar geen chirurgische behandeling wensen. Ook in de decolleté kan lifting en huidverstrakking bekomen worden met deze techniek.

Het grote voordeel van deze niet-invasieve techniek is dat de huid niet beschadigd wordt en de patiënt zijn of haar dagdagelijkse activiteiten dus niet moet onderbreken zoals bij chirurgische of invasieve methodes. Ultherapie kan, in tegenstelling tot de meeste chirurgische en laserbehandelingen, ook in de zomer en bij donkere huidtypes uitgevoerd worden.

Ultherapie is een behandeling die met Ultrasoundgolven kleine coagulatiepuntjes (brandwondjes) maakt in de diepte van de huid en aldus de aanmaak van nieuw collageen en elastine stimuleert. Het maximale effect wordt daarom pas na drie tot zes maand bereikt. Het beste resultaat wordt bereikt bij relatief jonge patiënten (tot 60 jaar) die nog een goede neo-collagenese hebben. Deze behandeling kan dus ook gezien worden als een 'preventieve' behandeling van huidveroudering en kan dus reeds op jonge leeftijd toegepast worden.

Afhankelijk van de uitgebreidheid duurt de behandeling 30 tot 90 minuten. Ze is licht pijnlijk en veroorzaakt onmiddellijk na de behandeling een lichte zwelling en roodheid die enkele uren tot 1 en uitzonderlijk enkele dagen kan duren. In uitzonderlijke gevallen kan er een blauwe plek ontstaan die uiteraard ook tijdelijk is. De huid kan gedurende enkele dagen prikkelen of vreemd aanvoelen maar ook dit is altijd voorbijgaand en zelden storend.

Uw arts zal in het voorbereidend gesprek uitleggen hoe u zich het best op de behandeling voorbereidt en hoe u de huid nadien het best verzorgt.

Ultherapie is een esthetische behandeling die door de FDA in de Verenigde Staten werd goedgekeurd maar niet wordt vergoed door het ziekenfonds. Afhankelijk van de uitgebreidheid en het aantal te behandelen zones kan de prijs sterk variëren. Uw arts zal u hierover in het inleidend gesprek informeren.

Voor meer info verwijzen wij u graag naar www.ultherapy.nl en vragen wij u een afspraak van 30 minuten te boeken bij dr. Ann-Katrien Minne

terug
Huidliften met hecht draden:

De behandeling met hecht draden (resorbeerbare PDO-draden) wordt gebruikt wanneer het hoofddoel van de behandeling huidlifting is. De draden worden ingebracht in de onderhuidse weefsels om huidlijnen te verzachten en een liftend effect te bewerkstelligen.

De resultaten zijn onmiddellijk na de behandeling zichtbaar maar verbeteren nog gedurende 3 tot 4 maanden omdat het inbrengen van de draden nieuwe collageenvorming in de huid stimuleert. De PDO draden worden langzaam door de huid geresorbeerd maar het liftend effect door de neo-collagenese is blijvend. Gezien de huidveroudering progressief verder gaat, dient de behandeling regelmatig herhaald te worden.

Na een draadliftbehandeling kan er gedurende enkele dagen een zwelling en eventueel een blauwe verkleuring van de behandelde zones optreden. Dit is steeds tijdelijk en kan meestal vlot gecamoufleerd worden. De huid kan ook drukpijnlijk zijn gedurende enkele dagen.

De behandeling met PDO-draden wordt het meest toegepast in het gelaat en voor het verstrakken van de kaaklijn. Draadlifting wordt ook gebruikt voor het verstrakken van de huid in de hals, de decollete en op het lichaam (bovenarmen, dijen, knieen, buik,...).

Afhankelijk van de locatie en de te bereiken lifting, worden verschillende soorten en aantallen draden gebruikt. Soms wordt een aanvullende behandeling met PRP voorgesteld om ook de hudkwaliteit te verbeteren. Een uitgebreid voorafgaand gesprek met dr Minne is dan ook essentieel om een realistisch vewachtingspatroon te scheppen. Boek hiervoor een esthetisch consult.

De prijs van de behandeling zal afhangen van het type draad en het aantal draden dat nodig is om het gewenste resultaat te bekomen. Gezien dit een esthetische behandeling betreft, is er geen tussenkomst van de ziekteverzekering voorzien.

Voor meer info verwijzen wij u graag naar www.seralea.de of www.bo-medical.com of vragen wij u een ethetisch consult van 30 minuten te boeken bij dr. Ann-Katrien Minne

terug

Lasertherapie:
Zie lasertherapie
terug

 

PRP: PLATELET RICH PLASMA THERPAPY (in de media gekend als ‘Vampire Lift’)

Indicaties:


Werkingsmechanisme:

Met PRP wordt de huid behandeld met groeifactoren die geïsoleerd worden uit het plasma dat verkregen wordt door het centrifugeren van een kleine hoeveelheid  bloed van de patiënt. Het wordt op een steriele manier terug ingespoten in de huid via kleine prikjes. De inspuitingen zijn licht pijnlijk en zo nodig wordt vooraf een verdovende creme aangebracht.

Practisch:

De behandeling wordt niet terugbetaald door het ziekenfonds, de prijs wordt besproken bij het voorafgaand consult en hangt af van de uitgebreidheid van de behandeling.


terug

Dermatoloog Leuven Kessel-Lo


 

 De informatie op deze site is met zorg samengesteld. Dermatoleuven kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten en aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend