HUIDCHIRURGIE of DERMATOCHIRURGIE

De dermatoloog voert volgende chirurgische ingrepen uit:

Huidchirurgie met CO2-en Erbiumlaser:

Goedaardige huidletsels kunnen in sommige gevallen behandeld worden met de CO2-laser. Deze behandeling veroorzaakt minder weefselreactie dan een behandeling met vloeibare stikstof of klassieke chirurgie. Hierdoor is het helingsproces korter en het esthetisch resultaat vaak beter.

Ingrepen gebeuren steeds op afspraak en meestal na voorafgaandelijk overleg met de dermatoloog.
In de meeste gevallen is er meer tijd nodig voor een ingreep. Vermeld bij het maken van de afspraak dus steeds dat u voor een ingreep komt zodat er voldoende tijd kan voorzien worden.

Niet dringende ingrepen zullen uitgesteld worden zo u zwanger bent of borstvoeding geeft. Vergeet dit dus niet te melden aan uw dermatoloog. Gebruik 3 dagen voor de ingreep geen aspirine, ontstekingremmers, vitamine E, look, omega-3 capsules of alcohol. Deze stoffen werken bloedverdunnend en verhogen de kans op blauwe plekken en nabloedingen.
Voor bloedverdunners kan de dermatoloog u het advies geven deze langer op voorhand (tot 10 dagen) te stoppen. In overleg met de huisarts wordt de bloedverdunner eventueel vervangen door inspuitingen.
Dit wordt besproken op de voorafgaande consultatie.


Dermatoloog Leuven Kessel-Lo

 

 De informatie op deze site is met zorg samengesteld. Dermatoleuven kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten en aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend