Bodysculpting met Trusculpt iD-behandeling

trusculptSinds 2017 bieden wij in onze praktijk de meest innovatieve techniek voor vetvermindering onder de kin en op het lichaam aan. Trusculp iD is een niet-invasieve technologie die gebruikt wordt voor vetreductie en verbetering van de lichaamsvormen zonder chirurgie. Deze techniek is gebaseerd op de uniforme opwarming en aldus vernietiging van vetcellen dmv unipolarire radiofrequentie. Na de behandeling begint het lichaam onmiddellijk de resten van de vetcellen af te breken en af te voeren. Door de opwarming van de overliggende huid is er tevens collageenstimulatie die verstrakking van de huid meebrengt.

De behandeling heeft, in vergelijking met chirugische technieken, het grote voodeel dat ze niet-invasief is waardoor de normale activiteiten onmiddellijk kunnen hervat worden. Het effect kan 8 à 12 weken na een behandeling reeds verwacht worden. In de meeste gevallen zijn minstens 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Dit bespreekt u best met de arts in een voorafgaande raadpleging.

Ideale kandidaten voor deze behandeling zijn vrouwen of mannen met een BMI lager dan 28 en een gezonde levensstijl (gezonde voeding en voldoende beweging) die last hebben van gelokaliseerde vetophopingen (buik, dijen, onderkin, flanken,..).

De duur van de behandeling is afhankelijk van de zone, meestal duurt een behandeling 30 min. Op de te behandelende zone worden meerdere handstukken gefixeerd waarin de temperatuur gradueel stijgt tot minstens 45 °C. De warmte dringt door tot in de vetcellen. Door gelijktijdige afkoeling van de huid stijgt de huidtemperatuur minder zodat de behandeling niet te pijnlijk wordt. Door de hoge temperatuur gedurende 15 minuten aan te houden worden de vetcellen vernietigd. Na de behandeling kan de huid enkele uren rood en enkele dagen gevoeliger zijn. Uitzonderlijk ontwikkelen zich onderhuids harde knobbels die een gevolg zijn van vetnecrose. Deze kunnen gedurende meerdere weken voelbaar zijn maar zijn nooit een reden tot ongerustheid. Ze verdwijnen spontaan zonder behandeling.

De Trusculp iD behandeling is een erkende esthetische behandeling die niet door het ziekenfonds wordt vergoed. De prijs zal variëren in functie van de te behandelen zone. Uw arts zal u hierover informeren in een inleidend gesprek .

Voor meer informatie vragen wij u een informatief consult te boeken bij Dr. Ann-Katrien Minne. De behandeling zelf wordt, onder haar toezicht, uitgevoerd door onze verpleegkundige, Miek Robyns. Zij volgde hiervoor uiteraard de nodige opleiding.

Voor meer info verwijzen wij u graag naar www.cutera.com.au/trusculptiD

.

 



De informatie op deze site is met zorg samengesteld. Dermatoleuven kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten en aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend